Omega Guard (RM136.00/90tabs)
Omega guard dikenali dikalangan
SID Shaklee sebagai minyak ikan terbaik di dunia. Kenapa terbaik? Kerana ia
diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardine, mackerel, herring, anchovies) yang terdapat di
perairan Negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3
kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk
omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang
mengandungi rangkain spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk
EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg
asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
Kebanyakan pengusaha-pengusaha
kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak
ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient, malah
ia tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee
menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk
menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan
proprietary tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen
dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,
merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB(polychlorinated biphenyl-merupakan
bahan kimia industry yang sangat toksik).
Manfaat Utama
- Asid lemak – omega-3 yang merupakan asid lemak yang penting dan tidak dapat dihasilkan oleh badan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh tubuh manusia. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly yang berpunca dari andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.
- Mencegah penyakit saluran darah dan strok – DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan darah normal dan ketegangan leher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kadar kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction dan membantu mengurangkan risiko sakit jantung.
- Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan juga membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrient utama bagi otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutama pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzhemier, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkna 905mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA
- Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru – mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psioriasis, demam hay, bronchitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
- Menentang kanser – kajian menunjukkan bahawa omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, kolon dan prostat. Ia juga meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pancreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
- Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) – paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi –fungsi sendi dan gout dengan efektif.
- Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan – kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit skizofinea.
American
Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut dalam sekurang-kurangya
saiz kad permainan sebanyak dua kali
seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia membantu mengurangkan
risiko penyakit jantung sebanyak 44%.
Kenapa Ikan Laut Dalam?
Penduduk
Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan
yang berbeza.
Orang eskimo
yang tinggal di Greenland, Denmark dan bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi
masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis.
Manakala kaum
eskimo yang menetap di Amerika Utara dan bekerja sebagai pemburu menghadapi
maslah kesihatan jantung kerana diet utama mereka ialah daging yang mempunyai
tahap kolestrol yang tinggi.
Penyelidikan
lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukan ikan dari laut dalam mengandungi
asid lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan
pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.
Sendawa Bau
Hanyir Ikan?
Hanya
sebahagian kecil yang sendawa bau hanyir ikan selepas mengambil minyak ikan.
Disarankan untuk mengambil minyak ikan sebelum makan ataupun ketika perut
kosong untuk penyerapan yang lebih baik.
Minyak ikan
melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk
pengaliran darah yang lancer dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu,
pesakit yang akan menjalani pembedahan dan wanita yang hampir bersalin tidak
digalakkan untuk mengambil minyak ikan.
Cadangan
Untuk
penjagaan kesihatan: 2 kali sehari, 2 hingga 4 kapsul (sebelum makan)
Untuk sakit
tulang, kolestrol tinggi, tekanan darah tinggi: 2 kali sehari, 2 kapsul setiap
kali (sebelum makan)
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Nak order? Sila klik eSell icon di sebelah atas kanan
Untuk pertanyaan lanjut sila sms/whatsapp 012-4271871
Email noorazizahmdtaha@gmail.com
No comments:
Post a Comment