Tuesday, 19 May 2015

10 SEBAB ANDA PERLUKAN KOLAGEN

  1. Semakin meningkat usia, kolagen semakin berkurang dalam badan. Bagi meningkatkan kolagen dalam badan, anda perlu mengambil inisiatif dengan melalui pemakanan tambahan yang berunsur kolagen.
  2. Kulit hilang keanjalan. Kolagen adalah bersifat anjal. Selepas meningkat usia, kadar kolagen didalam badan semakin berkurangan dan menyebabkan keanjalan kulit semakin berkurang. Kesan yang paling ketara adalah keremajaan kulit semakin hilang, kulit menjadi kering dan Nampak tidak segar.
  3. Kedutan pada wajah mula kelihatan. Di sekitar mata kelihatan gari-garis halus walaupun baru berusia 25-30 tahun. Usia baru 25 tahun tapi disangka 35 tahun. Apakah anda tidak gusar?
  4. Kulit menjadi kusam dan penyebab kepada timbulnya pigmentasi. Pigmentasi adalah jeragat dalam bahasa kampungnya, dan terjadi kepada sebahagian besar wanita Asia.
  5. Organ badan mulai kendur. Bahagian-bahagian tertentu tidak menegang seperti ketika remaja.
  6. Mengalami sakit sendi.Sendi adalah unsur utama dalam struktur sendi dan tulang, apabila kolagen semakin berkurang, pergerakan antara tulang menjadi tidak smooth. Sebab itu berlakunya bunyi ‘krek krok krek’ apabila berlaku pergeseran. Ini menyebabkan kesakitan pada anda.
  7. Rambut mulai menjadi kering dan bercabang. Bermacam produk digunakan untuk melembutkan rambut, hasilnya tetap sama. Tahukah anda, itu adalah disebabkan oleh pengurangan kolagen.
  8. Bermata panda.Lingkaran gelap bawah mata mulai timbul, ia boleh menyebabkan penampilan anda terganggu. Nampak sangat tidak bermaya kan?
  9. Gusi  mudah berdarah. Apabila anda menggosok gigi, ia menyebabkan luka pada gusi. Gusi senang berdarah petanda kekurangan kolagen dalam badan.
  10.  Kuku menjadi lembut dan mudah pecah atau tertarik. Tanpa menggunakan ‘pengetip kuku’, kuku boleh digigit dengan mudah.Jemput sahabat meneliti kesepuluh sebab ini pada diri, ada ke ada? Jika ada, anda harus berwaspada. Kolagen dalam badan anda sememangnya sangat berkurang.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Nak order? Sila klik eSell icon di sebelah atas kanan
Untuk pertanyaan lanjut sila sms/whatsapp 012-4271871
Email noorazizahmdtaha@gmail.com


No comments:

Post a Comment

About Me

My photo
Seorang isteri dan ibu yang bekerja sebagai jurutera di Pulau Pinang. Menjadi pengedar sah Shaklee di Bertam, Kepala Batas, Kulim dan kawasan berdekatan Pulau Pinang. Ingin maklumat lanjut mengenai Shaklee, Whatsapp saya di 012-4271871. Barangan yang dipesan akan dihantar secara COD atau melalui pos laju untuk pesanan yang berada di luar kawasan dari penang.